THE WORLD GAMES NL

OVER BIRMINGHAM

Van 7 tot en met 17 juli 2022 in Birmingham, Alabama, USA

THE WORLD GAMES NL

OVER BIRMINGHAM

Van 7 tot en met 17 juli 2022 in Birmingham, Alabama, USA

Birmingham is een stad in de Amerikaanse staat Alabama. Met haar 209.000 inwoners is het de grootste stad in deze staat en de 107e stad van de Verenigde Staten. 

The Magic City

De ‘Magic City’ vindt zijn oorsprong in 1871 door het samenvoegen van drie dorpjes. De stad werd vernoemd naar Birmingham, de tweede grootste stad van het Verenigd Koninkrijk en destijds een grote industriële stad. Birmingham zette ook in op een ijzer en staalindustrie, evenals treinvervoer. Dankzij haar productie in ijzer en staal groeide de stad snel en kreeg het de naam ‘Magic City’ en ‘Pittsburgh of the South’.

Banksector

Met een verandering in economische activiteiten en het sluiten van staalbedrijven legde de stad zich onder meer toe op banken, telecommunicatie, vervoer en medische zorg. Hierdoor is Birmingham een stad met een grote hoeveelheid financiële instellingen. Daarnaast kent Birmingham verscheidene universiteiten, zowel publiek (University of Alabama) als private onderwijsinstellingen.

Theaters, musea en festivals

Birmingham herbergt verschillende theaters (zoals het Alabama Theatre) en musea (zoals het Birmingham Museum of Art). Daarnaast worden er verschillende festivals georganiseerd, zoals het filmfestival ‘The Sidewalk Moving Picture Festival’ of the ‘Taste of 4th Avenue Jazz Festival’. Andere bezienswaardigheden zijn het Vulcaanse standbeeld, de Birmingham Zoo, de Birmingham Botanical Gardens en waterpretpark Alabama Splash Adventure.

Sport in Birmingham

‘Pittsburgh of the South’ heeft vier sportteams. De oudste is het honkbalteam Birmingham Barons (1885), wat uitkomt in de Southern League. Het ijshockeyteam de Birmingham Bulls (2017) speelt in de Southern Pelvic Hockey League. Het voetbalteam Birmingham Legion FC komt uit in de USL Championship. Tenslotte heeft Birmingham vanaf 2022 ook een professioneel basketbalteam in de NBA G League.

The World Games en de Verenigde Staten

The World Games zijn een prestigieus sporttoernooi in de Verenigde Staten. Het is niet voor niets dat het hoofdkantoor van de International World Games Association zetelt in Colorado Springs in de Verenigde Staten. Na Italië zijn de VS het meest succesvolle land op The World Games met 143 gouden, 130 zilveren en 109 bronzen medailles. Op de vorige editie van The World Games behaalden de VS in totaal 22 medailles. Ter vergelijking: Nederland scoorde zes officiële medailles. De Verenigde Staten worden met de editie van The World Games 2021 in Birmingham het eerste land dat het multisportevenement twee keer heeft georganiseerd.